FØL ÅRGANG 2021

Vi har i 2021 været rigtig heldige med vores føl.

Vi fik alle fire godt til verdenen, selvom der var lidt udfordringer omkring to føl og en foling.

Vi har også været meget heldige med farverne: Buckskin, smoky black, skimmel og cremello.

Fjordglimt Golden Vickse fik d 9. april 2021 et buckskinfarvet hoppeføl: Fjordglimt Golden Victoria efter Synod Request. Victoria er et af de to sidste 2022 føl efter gode, gamle Request. Han har haft en fantastisk karriere og et godt, langt liv. Victoria er Stutteri Fjordglimts pony. Hun flytter hjem til fravænning  

Synod Rose Betys fik d 29. april 2021 et smoky black hoppeføl: Wonder Welsh Brianna efter Menai Cadernid. Brianna er opkaldt efter Jamie og Claire Frasers datter fra film serien: Outlander. Hun er den første Wonder Welsh pony født på stutteriet. Hun er ovenikøbet min julegave fra Jan i 2019. Jeg måtte selv bestemme hingst og alt var betalt! Hun skal selvfølgelig blive og om alt går vel - og det håber vi, indgå i avlen. Og bliver helt sikkert en dejlig ridepony pga sit gode sind. Bree er en kreativ og sjov pony.

Sejlstrups Daimi fik 9. maj 2021 et buckskin hingsteføl, som skimlede: Wonder Welsh Dylan efter den palomino farvede hingst, Harvest Herakles. Daimi folede helt uden problemer og troede hun kunne snyde mig. Hun folede 17 dage før tid! Men jeg havde luret hende og kunne holde øje med folingen, som hun klarede selv. Og så vogtede hun over Dylan som en høg  i 14 dage! Hvor vi ikke måtte pille og næsten heller ikke se på ham! Hun er en meget beskyttende mor de første 14 dage. 

Greenhills Iron Sansa fik d 18 juni 2021 et cremello farvet hingsteføl også efter Harvest Herakles. Sansa snød mig til gengæld. Hun gik 18 dage over tid og jeg havde opgivet hende. Pludselig en morgen kl 6.00 stod der et føl! Sansa blev noget forskrækket over at få et føl og han var meget ivrig og sulten og jagtede rundt efter sin mor. Så det endte med at jeg hurtig samlede nogle rammer og lavede et bur til ham i boksen. Det endte med at det tog 30 timer inden Sansa acepterede lille Speedy. Tilgengæld blev hun den bedste mor for Speedy og tog sig iøvrigt også meget af alle føllene i flokken                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Fjordglimt Golden Victoria

Fjordglimt Golden Victoria

Fjordglimt Golden Victoria

SEC C welsh af cob type Hoppe.

FARVE: Buckskin, dunfarvet.

FØDT: 9. April 2021

FAR: Synod Request, Sort

MOR: Fjordglimt Golden Vickse, Buckskin

MORFAR: Menai Diego, Buckskin. Kørepony på internationat plan.

OPDRÆTTER: Stutteri Fjordglimt.

Født og opvokset på Stutteri Wonder Welsh.

Fravænnet 8 måneder gammel og kom da hjem til Stutteri Fjordglimt.

BESKRIVELSE:

Victoria kom til verdenen en meget kold nat. Det var d 10. april 2021. Vi er slet ikke til april føl i vores åbne, kolde stald. Men vi købte mor, Vickse i folet. Victoria er en lille, smuk skat. Hun er blevet passet godt og er godt opdraget af sin mor.

Victoria er som sin mor en lidt forsigtig type, men med en god portion nysgerrighed. Hun har mere temperament end de tre andre føl og er lige knap så modig.

Hun har den spændende farve, som hendes mor, buckskin og da hun også har ål, det har en buckskin ikke, så må hun være buckskin, dun farvet.

Victoria flyttede hjem til Stutteri Fjordglimt efter fravænning omkring 15. november 2021.

Wonder Welsh Brianna

Wonder Welsh Brianna

WONDER WELSH BRIANNA

SEC C welsh af cob type, hoppe.

FARVE: Smoky Black. Dvs bærer af cream gen. Hun er farve gens testet

FØDT: 28. April 2021

FAR: Menai Cadernid, England, Smoky Black

MOR: Synod Rose Betsy, England, Sort

MORFAR: Synod Robyn Dundee, England, Brun

OPDRÆTTER: Stutteri Wonder Welsh

BESKRIVELSE:

Betsy havde en hård fødsel, med kraftige smerter allerede fra opblokningen, da Brianna var fejllejret. Hun lå den rigtige vej, men det venstre forben kom ikke med ud. Og Betsy havde som sagt store smerter i opblokningen og under selve folingen. Så det var ikke sjovt!

Jeg nåede hverken at vaske hænder eller noget, da jeg gav fødselshjælp. Betsy rejste sig op i dét øjeblik, jeg til min skræk så, der kun var ét forben fremme! Så da Betsy rejste sig op, tjekkede jeg at hovspidsen vendte rigtig (opad) og mulen også var fremme og så skubbede jeg ellers føllet tilbage i fødselsgangen og fandt det venstre forben, heldigvis kun lidt over en hånds dybde inde og fik begge ben ud i fødselsåbningen, så kom der en kraftig ve - og så stod jeg med hele Brianna i favnen!

Jeg fik hende lagt ned. Og Betsy begyndte at kastede sig rundt i boksen, så jeg måtte fange Brianna i et ben og trække hende efter mig og om bag mig, da jeg ikke kunne nå at komme ud af boksen. Jeg troede, Betsy skulle dø og ringede til dyrlægen. Men efter 5 minutter stoppede hun og faldt til ro, da hun slog hovedet hårdt ind i muren! Hun var fuldstændig gennemsvedt.

Så da jeg var sikker på hun var faldet til ro, løb jeg ud efter flere håndklæder, end dem jeg havde og fleeze dækner og fik hende tørret. Heldigvis tog hun godt imod Brianna på trods af fødslen. Betsy fik dyrlæge næste morgen og fik smertestillende og børstave, selvom efterbyrden gik som den skulle. Hun havde fået en rift i venstre side af børen, der hvor Briannas ben havde siddet fast i hende.

Brianna og Betsy klarede den hårde fødsel til ug. Det eneste tegn på den hårde fødsel Brianna havde, var nogle store ufarlige blodsprængninger i begge øjne.

Brianna er født tam. Hun kom på benene og stavrede hen og hilste på mig. Og gik så i mælkebaren! Vi forventer os meget af Brianna. Hun har en super fin bygning og pony udtryk. Brianna ligner sin mor meget. Hun har super gangarter og et super godt sind. Hun er nysgerrig og meget social med mennesker.

Hun kan være en "kost" i flokken, da Betsy ikke gjorde så meget ud af opdragelsen de første 2-3 måneder Men det er Betsy komme efter, nu hvor Brianna er blevet tre måneder. Bedre sent end aldrig. Brianna er fører føl og mener selv hun er den, der skal have foder først, kæles mest osv. Det snakker vi så lidt om.

Hun brummer til os og "snakker" ligeså meget som min gamle Henry; som hun i øvrigt ligner på aftegnet i hovedet. Hun er vores første Wonder Welsh pony med vores eget prefix navn og skal selvfølgelig blive her hos os, da hun også er min julegave fra Jan. Jeg fik en bedækning til Betsy med alt betalt! Jeg ønskede mig sådan et hoppeføl - og det fik jeg sandelig! Og så smuk en hoppe ovenikøbet og med creamgen! Det er fantastisk! Vi glæder os over Brianna og glæder os til at følge hende.

Speddy tre måneder gammel i september 2021

Speddy tre måneder gammel i september 2021

Wonder Welsh Dylan

Søde dejlige, Dylan, en knægt der hviler i sig selv og har sin egen mening, ligesom sin mor Daimi. Speedys aller bedste ven.

Del siden