Fjordglimt Golden Victoria
Fjordglimt Golden Victoria
Imprint training med berøring alle steder og løfte ben
Wonder Welsh Brianna
Wonder Welsh Brianna
Med min mor Kirsten og sin mor Synod Rose Betsy
Greenhills Shy Little Lockie Landskuet 2019
Greenhills Shy Little Lockie Landskuet 2019
Efter Ysselvlidts Shy Laicka, føl fremviser Puk Larsen
Wonder Welsh Iron Speedy 2021
Wonder Welsh Iron Speedy 2021
Og min søn Magnus
Brianna og Victoria med mig
Brianna og Victoria med mig
Og Synod Rose Betsy i baggrunden

Føl og ungheste


Her kan du læse om mine føl og ungheste, som er i hånd fra dag ét og er tillidsfulde, harmoniske og velopdragne.


Det særlige ved mine føl og ungheste er at de alle sammen er trænet frit. Jeg ligger først grime på dem, når der er 3-4 måneder. Men der kan de røres alle steder, løfte ben og blive beskåret.

Når ponyen er helt fri skal den selv ønske at blive hos mig og udføre de ting jeg beder den om. Det er det jeg elsker ved den form for træning, nemlig at det bygger på et fundament af gensidig tillid og respekt.

Nogle af dem bliver lejlighedsvis til salg. Men nogle af føllene beholder jeg og sælger senere. Jeg vil gerne avle gode brugs - og rideponyer og selv præge og uddanne dem mindst de første 8 måneder. 

Mange der køber føl og ungheste har erfaring med sig, derfor kan de købe føl eller unghest og kan derfor selv uddanne og træne dem. Har du ingen tidligere erfaring, med føl og ungheste, skal du nu ikke opgive på forhånd! Vi har trænet føllet siden det var nyfødte, så det kan allerede en masse hjemmefra os.


Vi vil også gerne hjælpe med at anbefale egnet litteratur og evt give dig et kursus sammen med din kommende pony, inden den flytter hjemmefra. Samt anbefale dygtige undervisere over hele landet. Det er et kæmpe stort arbejde at uddanne sin pony fra føl til ridepony. Men der er også et dejligt arbejde og man får et ganske særligt forhold til sin pony, amn har haft fra føl.


Dog vil jeg sige at man kommer ikke sovende til at uddanne et føl og en ung hest, så man skal virkelig brænde for det og have lyst til det. Samt sætte penge af til relevant undervisning undervejs. Også selv om man er erfaren ponyejer. Der kan altid dukke en udfordring op man ikke kan løse selv og skal have professionel hjælp til.

Er der ikke noget til salg på salgslisten, må du gerne kontakte os alligevel og forhøre dig, hvis du ser noget her, du kan li. Avlsdyrene er dog ikke til salg. 

Vi kender også andre dygtige opdrættere indenfor alle sectioner og hjælper dig gerne, hvis vi ikke har det, du ønsker dig.

Greenhills Shy Little Lockie
Greenhills Shy Little Lockie
Til Efterårsshow i Viborg 2021 med min mor Kirsten og Magnus
Chopins Malibu på Aulum Dyrskue 2021
Chopins Malibu på Aulum Dyrskue 2021
Hun fik 22 point. Jeg kunne slet ikke løbe med hende på en ujævn mark
Sansa og Speedy
Sansa og Speedy
Får beskåret hove. Speedy ser nysgerrigt til
Fjordglimt Golden Victoria
Fjordglimt Golden Victoria
Får en formiddags lur på skødet af mig juni 2021
Wonder Welsh Brianna
Wonder Welsh Brianna
Og min mor Kirsten

Management føl og ungheste

Vores ponyer er i hånd fra dag ét, hvis hoppen tillader det. Og det gør alle vore egne hopper. De foler gerne, når jeg er der.

Jeg laver "imprint training" kendt fra USA. Dvs at jeg de første to døgn føllet lever, er hos hoppe og føl stort set hele tiden. Jeg berører føllet alle vegne - specielt på hove, benene og ører, som kan være trælse steder for nogle heste at blive rørt på, hvis de ikke lærer det fra små. Jeg sidder ved siden af føllet, når det sover, løfter ben og "cykler" med føllets ben, når det ligger ned og skubber blidt lidt rundt med det. Og så får de nus og klø og kæl all over! Dét gør at føllene oplever mennesker, som en naturlig del i deres liv

Følbasserne hilser på forskellige børn og voksne, som kender til ponyer og som ikke kender til ponyer. Så ponyeren er trygge ved alle typer mennesker, uanset hvilken type menneske det er. Det gør, at de små føl, oplever at det er en helt "normal" del af livet, at nogle mennesker opfører sig anderledes og ikke helt er så forstående. De ikke stiller spørgsmålstegn ved det.

Føllene husker alt det, de lærer som små ligesom hundehvalpe gør det, resten af deres liv.

Vi lægger grime på når føllet er ca 6 uger gammelt, dog uden at trække i dem. Når de er 3-4 måneder gamle, lærer de blidt et træk i grimen og lærer at følge med deres mor rundt på ejendommen, forbi brændestabler, maskiner, springvand, går gennem smalle, mørke passager og går på min terrasse mellem havestole, borde, springvand og blomster krukker.

Når føllet er ca 6 måneder gamle, lærer de at stå bundet i en elastisk snor ved siden af deres mor. Her holder jeg øje med dem hele tiden og hjælper dem, så de ikke bliver forskrækkede, hvis snoren strammer til og de ikke kan løse opgaven med at træde et skridt frem og slippe presset selv.

Fordi de står i en elastisk snor, lærer de lynhurtig at give efter for et pres. En meget vigtig lære for føllet, som de også husker resten af deres liv og som de skal bruge resten af deres liv sammen med mennesker, uanset om de er avlsdyr, showponyer, køreponyer, akademiskeponyer eller rideponyer. Kort sagt indenfor AL omgang, skal de bruge den viden.

Det er helt bevidst at jeg venter med at binde føllene omkring 6 måneders alderen. Jeg mener ikke de små føl har lært nok om deres muligheder, for at gøre det vi ønsker i forbindelse med opbinding, før de er nogle måneder gamle. 

De små føl får rutinemæssigt ordnet deres hove hver 3 - 8 uge. De bliver læsset med deres mor i hestetrailer og lærer at køre i trailer med deres mor eller en anden ponyven også.

Alle føl kan gå i både løsdrift og kan stå i boks. Føllene under 6 måneder er aldrig alene i stalden. Det lærer de først senere. Men kan godt som træning, stå i boks uden deres mor, fra de er et par måneder gamle. Og kan godt være alene med mig i stalden.

De føl vi beholder som ungdyr, kommer ud og køre med andre af flokkens ponyer og kommer ud over til shows også til agility træning, fordi jeg synes det er kanon god træning for dem at hilse på fremmede ponyer og se en masse nyt. Og agility folkene i vores område er særdeles kreative med hensyn til banebygning, så det er super god træning. Kort sagt vi gør vores yderste for at du får en godt præget pony med en god indstilling til tingene og med mod på livet.

Del siden