Greenhills Iron Sansa


SOLGT november 2023


GREENHILLS IRON SANSA

Welsh Mountain, sec A

Født: 2015

Stangmål: 122 cm

Far: Ysselvlidts Iron Desitny   - skimmel

Mor: Greenhills Savanna         - cremello

Morfar: Clausholm Donatello - buckskin

Afkom: Wonder Welsh Speedy 2021 - cremello


Sanas er en stor, 122 cm welsh mountain hoppe.


Hun er smuk, intelligent, følsom, kreativ, sjov og samtidig psykisk stærk, alsidig brugspony - Spændende til både voksne og børn. Sansa er ikke til kedelig "sandkasse ridning" uden fx kegler og bomme. Hun vil have opgaver og udfordringer og hun elsker naturen. Hun er redet og trænet bidløst efter kropsprog og horsemanship principper.


Sansa er velegnet til akademisk ridekunst fra jorden, hvor hun har stor velvilje og talent og selv opfinder og bidrager med hendes egne små opfindelser.

Hun er god til agility og mountaintrail, ridning på ture i byen (har deltaget i Open By Night i Lemvig by), på marker og i skoven. Sansa er særdeles kreativ og god at gå og ride på i terræn, hvor hun finder nogle gode stier.

Sansa har redet på fællesture og har gået både forrest og i rækken med andre ponyer. Hun er redet selvstændigt af større piger og ledsaget af en voksen eller en større pige, kan hun gå med mindre erfarende børn og vil være helt perfekte til den lille erfarne rytter. Sansa er ikke velegnet til en masse forskellige børn, da hun knytter sig til sine mennesker.


Sansa har også været meget med som håndhest med min gamle ridehest, så det er oplagt at tage den lille rytter med i snor ud i naturen ved siden af en anden pony.


Sansa er rolig og modig og vil med rette uddannelse kunne blive en rigtig god kørepony. Hendes far har tysk materialeprøve i kørsel fra Tyskland og hendes halvbror Lockie født i 2019 hos os, går som konkurrence kørepony i Finland hos Leena fra vequusdrivingteam.


Sansa er ingen pony for mennesker uden hesteerfaring. Hun er en bestemt lille dame, men er kærlig og charmerende, virkelig sjov og er en dejlig pony at have i stalden og være sammen med.


Hun er super god i en flok både med hopper og vallakker og samarbejder godt i flokken.

Hun er super god til at tage sig af føl og ungheste uanset alder.


Sansa var en gang blevet bange for at køre i hestetrailer. Vi er igennem det. Men jeg vil have, der fremadrettet er opmærksomhed på at passe på hende og holde hende ved lige i forhold til træning i tryghed omkring hestetrailer og kørsel.

Derfor er prisen som den er! Og derfor vil jeg have erfarende ponyejere.


Sansa fik i 2021 et meget smukt cremello hingsteføl efter den palominofarvede hingst Harvest Herakles. Hun er selv født palominofarvet, men skimlede. Hende mor var cremello og morfar er buckskin. Så avl er også en mulighed.


Prisen er 20.000,- kr inkl ejerskifte i SEGES

Sansa er blevet beskåret hver 6 - 8 uge.

Hun har fået St Hippolyt Hesta Mix Light samt St Hippolyts Gëmüse Kräuter Mineralen efter behov, samt god kvalitet grovfoder.

Hun har fået foretaget gødningsprøver regelmæssigt og fået ormekur efter behov.

Hun har aldrig været syg. 

Hun er livsforsikret ved Agria og har også ansvars - og sygeforsikring, som ny ejer evt kan overtage.