WONDER WELSH QUEEN OF DIAMOND Foto: anja.robanke.dk

WONDER WELSH QUEEN OF DIAMOND Foto: anja.robanke.dk

WONDER WELSH QUEEN OF DIAMOND

Welsh af cob type, sec C, hoppe.

Farve: ? Vi har sendt DNA til farvetest. Hun er muligvis afbleget sort, altså sort med nd1

FØDT: 21. april 2022

FAR: CHOPINS MICHELIN, Farve: Sort

MOR: FJORDGLIMT GOLDEN VICKSE, Farve: Buckskin

MORFAR: MENAI DIEGO, Farve: Buckskin

OPDRÆTTER: Stutteri Wonder Welsh 

Vickse fik det yndigste lille hoppeføl d 21. april 2022. 
Hun blev født kun 15 timer efter lille Jamie. Tænk sig at vi på vores lille stutteri, skulle opleve at få to føl inden for et døgn og så fik begge hopper endda føl halvanden uge før termin. Det var det skønneste april vejr, sol, stille og lunt. Vickse og Betsy blev enige om at det var det perfekte tidspunkt.

Lille Queeno måtte igennem et navne skifte. Hun hed først: Wonder Welsh Golden Vanessa. Men for det første var hun ikke gylden - jo i sind, hun er en engel. Men ikke i pelsens farve. Og Vanessa er et dejligt navn, men ikke helt flot nok til Queeno.

Jan skulle hjælpe mig efter folinger, for sidste år fik Vickse som første gangs folende et føl, som var født som stjernekigger. Det vil sige at Victoria var låst i nakken og skulderen, så hun kunne ikke komme ind til yveret og drikke. Og hun kunne heller ikke ligge sig ned det første døgns tid. Derfor hjalp Vickse slet ikke føllet til at die, hun vidste jo fra året før, at det var mig, der fixede det! Det var meget tydeligt, hun forventede det. Så jeg måtte have Jan til at hjælpe mig. Og vi fik i løbet af en times tid eller to Queeno til yveret. 
Det var Jans første succes med en svær pony opgave. Så han var stolt og han kiggede på Queeno og sagde: "Hende beholder vi!" Og ja, det gør vi, selvom vi ikke skulle beholde nogen i år! 

Queeno ligner sin far Chopins Michelin rigtig meget, i hovedet og i udtrykket i øjnene. Og i sindet: venlig, kærlig, opmærksom og fint følende. Jeg er meget glad for hende og stolt af hende. Hun bliver en stjerne. Hun har det kønneste pony hovede, man kan forestille sig. 

Del siden